WIMMERBYMETODEN

Wimmerbymetoden får dina fönster att leva längre.

Vill du ha underhållsfria fönster av trä och med exakt samma utseende som originalet? Då ska du satsa på Wimmerbymetoden.

Ytterbågen är den del på ett fönster som står för absolut mest slitage. Därför är det en god idé att lägga extra krut på att göra ytterbågen mer motståndskraftig mot vädrets makter. Genom att byta ut ytterbågen till en Wimmerbybåge av Accoya® får dina fönster bättre egenskaper än t ex en ytterbåge av aluminium. Givetvis kan en Wimmerbybåge även tillverkas av fin handsorterad svenskt furu, men då krävs ett något tätare underhåll, men livslängden blir i princip oändlig. Vilken profil du vill ha är helt och hållet upp till dig. Vi tillverkar och skräddarsyr enligt dina önskemål. Läs även mer på Wimmerby Fönstersnickeriers hemsida.

När Wimmerbymetoden bör användas
Då befintliga bågar är av sämre grundkvalitet, eller de är så pass skadade att traditionell fönsterrenovering/lagning inte är ekonomiskt försvarbart är Wimmerbymetoden den perfekta lösningen. Även då du helt enkelt vill få underhållsfria fönster utan att behöva byta från trä till förfulande material som aluminium eller pvc.

En miljövänligare metod
Välj Wimmerbymetoden och du gör ett bra val för miljön. Eftersom Accoya® kommer från förnyelsebara skogar är detta ett betydligt miljövänligare alternativ än till exempel aluminium eller pvc.

Fast pris ger dig full koll på kostnaden
Alla kostnader för din fönsterrenovering får du samlade i ett fast pris. Eftersom det troligen dröjer många år innan dina nya Wimmerbybågar är i behov av något underhåll ger detta en betydelsefull fördel vad gäller de långsiktiga kostnaderna för fönstret.

Fönster med 12 års underhållsfri garanti!
Med Wimmerbymetoden kan du ge dina fönster ett längre liv. En unik fönsterrenovering som garanterar helt underhållsfria fönster i minst 12 år. Med rätt underhåll får dina fönster en livslängd på hela 50 år, då Accoya® lämnar så lång garanti mot rötskador! På det viset slipper du alla finstilta skötselråd. Om så önskas kan vi producera helt nya, kompletta fönster av Accoya® med samma fina garanti.

Ett bättre alternativ än aluminium
Vid ett byte av ytterbåge till Accoya® får du inte bara en hållbarhet som är bättre än aluminium. Du gör också miljön en stor tjänst eftersom Accoya® har sitt ursprung från naturen. Dessutom har fönster av Accoya® en lägre totalkostnad än fönster tillverkade av aluminium eller pvc.

Ger bättre U-värde – särskilt med energiglas
Accoya® är naturligt isolerande och ger bättre U-värde än både aluminium och furu. Träets värmeledningsförmåga (lambdavärdet) har stor inverkan på det beräknade termiska värdet för fönsterkarmen som helhet. Väljer du dessutom en fönsterrenovering med energiglas, som är både energimässigt och ekonomiskt lönsamt, får du lägre uppvärmningskostnader, kallraset vid fönstren minskar väsentligt och värmen stannar kvar inomhus.

Behåll samma utseende som tidigare på dina nya fönster
Wimmerbymetoden ger dig som vill bevara och behålla utseendet på dina gamla fönster en unik möjlighet. Vid ett byte av ytterbågen får du en exakt kopia av originalet och resultatet blir inte synligt för ögat. Vi penselmålar alltid ytterbågen för att få samma känsla och utseende som karm och innerbåge.

Ska du renovera en skyddad kulturfastighet eller ett miljonprogram?
Wimmerbymetoden är den perfekta fönsterlösningen för dig som står inför större renoveringar. Det kan röra sig om alltifrån att renovera ett hus eller byggnad som är en skyddad kulturfastighet till ett miljonprogram med omfattande renoveringar som ska ta sin början.

5 steg till underhållsfria träfönster

Trä som pallar alla väder

Accoya® kommer från snabbväxande förnyelsebara skogar, är helt giftfritt och innehåller bara naturliga ämnen från trädet. Dess egenskaper överträffar dem hos de bästa tropiska lövträslagen, vilket också gör att träet kan motstå de allra tuffaste utomhusmiljöer. Dess enastående hållbarhet och formstabilitet bidrar till att Accoya® kräver betydligt mindre underhåll än andra naturligt hållbara och impregnerade träslag. Därför håller Accoya® snabbt på att bli förstahandsvalet för material i utomhusmiljöer, och kan till och med användas där det tidigare bara varit möjligt med icke förnyelsebara material.

Test mot röta

Tack vare välkänd modifieringsteknik i form av acetylering och en egen patenterad spjutspetsteknologi är Accoya® väl lämpat för utomhusbruk.

Den övre bilden visar ett icke acetylerat trä med betydande angrepp. Den nedre bilden bevisar att ingen röta eller förmultning kan uppstå på Accoya®.