VILLA MÄLARHÖJDEN

Med renovering och energiglas blev Lottas hem varmare.

När Lotta kontaktade oss hade hennes 30-tals trävilla i Mälarhöjden stora problem med drag och kyla. Det var kallt i hela villan. Många gamla hus lider av kallras och för att motverka det föreslog vi att byta de inre glasen i villans samtliga fönster till energiglas. Lotta ville också att alla fönster skulle renoveras, kittas och målas om. Sagt och gjort.

Fönstren i villan bestod av kopplade fönsterbågar. Vi tog därför med oss både innerbåge och ytterbåge till verkstan. För att bevara värmen i huset och för att göra fönstren mer inbrottssäkra under byggtiden så fäste vi upp skydd både på ut- och insidan.
Resultatet? Lotta slipper känslan av kallras och har det nu betydligt varmare hemma.

Små, men ack så viktiga detaljer
Vi plockade inte bara bort fönsterbeslagen för en total rengöring. Vi gav också hörnjärnen en rejäl uppfräschning. Efter att ha tagit loss och tvättat dem var det dags att rostskydda. Innan vi skruvade tillbaka hörnjärnen fyllde vi dem med linoljekitt så att ingen kondens kunde uppstå i hörnjärnets hålrum. Annars kan skruvar rosta och träet ruttna. Se där! Hörnjärnen är som nya igen, fast ändå gamla!