HOTELL SKEPPSHOLMEN

Vintern gav rum för hotellets renovering.

Trots att det var iskallt ute var vintern den bästa tidpunkten på året för Hotell Skeppsholmen att renovera sina fönster. Då hotellet är ett historiskt hus från 1699 sätts det stor vikt att bevara det som en gång varit, och det gick även vårt uppdrag ut på.

Hotellet hade utgående fönster vilket innebar att vi fick ta både innerbåge och ytterbåge till verkstaden. Eftersom verksamheten på hotellet var i full gång även under vintern så använde vi oss av isolerade fönsterskydd och fläktar för att behålla värmen. Bland annat renoverade vi hotellets glasentrédörrar, alla fönster på hotellrummen, i lunch- och matsalen samt övriga gemensamma ytor.

Samtliga fönster gick igenom en totalrenovering, det vill säga att vi slipade bort all färg på utsidan av ytterbågen och tog bort all kitt. Eftersom Hotell Skeppsholmen är ett K-märkt hus kittade vi sedan med linoljekitt och målade linolja för att återställa fönstren så de skulle se ut som de gjorde på den gamla goda tiden. Och visst blev känslan gammalt och unikt men också nytt och fräscht!